ANAF: Precizări referitoare la CASS în cazul beneficiarilor de șomaj tehnic

Persoanele care au beneficiat de șomaj tehnic ca măsură de limitare a efectelor negative cauzate de criza COVID-19 și au constatat că nu mai figurează ca asigurați în sistemul național de sănătate se vor adresa în acest sens Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), precizează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un anunț publicat pe site-ul instituției.

CNAS este autoritatea competentă în ceea ce privește aplicarea legislației din domeniul sănătății, iar calitatea de asigurat în sistemul național de sănătate este reglementată prin Legea nr.  95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, se specifică în comunicarea citată.

Potrivit reprezentanților ANAF, mecanismul de declarare a obligațiilor fiscale aferente indemnizațiilor de șomaj tehnic, introdus prin Ordinul nr. 1.942/979/819/2020, a fost elaborat și aprobat în comun de Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale....Cititi articolul integral pe site-ul CECCAR

anaf-precizari-referitoare-la-cass-in-cazul-beneficiarilor-de-somaj-tehnic-s8736

Leave your comment